Menu Sluit menu
Robert De Mûelenaere, CEO de la Confédération construction

Robert De Mûelenaere

Confederatie Bouw
Quand:
10:30 - 10:42 10:42 - 10:54 10:54 - 11:06
Langue: nl
À propos

"De bouw, de grootste werkgever van het land, heeft een enorme behoefte aan talent. Hij is solutionprovider. Vooor huisvesting. Ten dienste van het klimaat. Ten dienste van de mobiliteit. Ten dienste van de economische omschakeling. In het licht van een grote technologische omwenteling biedt de bouw jongeren grote carrièremogelijkheden: ingenieurs, managers, informatici, calculators, maar ook: werfleiders, dakdekkers, timmerlieden, elektriciens, maar ook: advocaten, accountants, human resources managers. Het is dus zowel een kans als een plicht voor onze organisatie om deel te nemen aan het VBO-initiatief Young Talent In Action."

Robert de Mûelenaere begon zijn professionele carrière aan de Brusselse balie als licentiaat in de rechten aan de UCL, afgestudeerd in zee- en luchtvaartrecht aan de ULB en met een speciaal diploma vennootschapsbelasting aan de HEC St.-Louis. Tussen 1982 en 1988 was hij ook Opdrachthouder op het kabinet van ministers van Economische Zaken voor het mededingingsbeleid en de handelsregulering. In 1992 ging hij aan de slag bij de Confederatie Bouw, een organisatie die 16.000 bedrijven verenigt die actief zijn in alle sectoren van de bouw en de burgerlijke bouwkunde en waarvan hij sinds 1997 Gedelegeerd bestuurder is. In die hoedanigheid maakt hij deel uit van de bestuursorganen van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw (WTCB) en van Seco, dat de technische inspectie van gebouwen in België uitvoert. Hij was voorzitter van het Fonds voor de Bestaanszekerheid van de Bouw en is vice-voorzitter van het Pensio B-pensioenfonds. Hij is tevens Gedelegeerd bestuurder van het ondernemingsloket Formalis. Hij zet zich in voor bedrijfsmecenaat en Corporate Social rRsponsability en is in die hoedanigheid de initiatiefnemer van de Aedificas Foundation.Robert de Mûelenaere is lid van het Beheerscomité van de sociale zekerheid, was lid van het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) en is bestuurder van Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

Als je in de spiegel van je carrière kijkt, realiseer je hoeveel je te danken hebt aan de juiste ontmoetingen met de juiste mensen op het juiste moment. Het is dan ook mijn verantwoordelijkheid om een beetje terug te geven van wat ik heb ontvangen en het initiatief Young Talent In Action biedt mij de grote kans om dat te doen.
Robert De Mûelenaere, CEO van Confederatie Bouw

Envie de plus ?

foto 1

Inspire your future

Jeunes porteurs de projets, passionnés en tout genre, influenceurs… Trente jeunes partagent leurs histoires et parcours respectifs grâce à un Inspirational Talk’ de 15 minutes. Tous les aspects seront abordés : la célébrité, le succès, comment tomber et se relever, les nuits blanches, les côtés plus difficiles...

Laisse-toi inspirer et booste ta motivation en posant la question qui t’intéresse.

Qui sont nos speakers ?
YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Envie de devenir consultant en vie privée, coach via Skype, désorganisateur d’entreprise ou pilote de drone ? Mais aussi berger urbain, jardinier vertical, manager de vie et de mort numériques ou nanomédecin ?

Le travail que tu feras dans dix ans n’a sans doute pas encore été inventé. YTiA XXL offre à des dizaines de secteurs (alimentation, télécoms, chimie, finance, intérim...) un espace où ils peuvent exposer leurs métiers du futur. À toi de les découvrir.

Et toi, que veux-tu faire ?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Place à l’action ! Découvre l'importance des ‘21st century skills’ avec nos Action Labs ! Soft skills, compétences digitales ou entrepreneuriat : il y en a pour tous les goûts et couleurs. Inscris-toi à un « lab »... ou deux... ou trois ?

Tout sur nos labs

Bring your passion

Deviens toi aussi YTiA Ambassador

Maxim
Entrepreneur indépendant

Nos partenaires

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale