Menu Sluit menu

About

Studeren jongeren (soms) de verkeerde dingen? Kennen ze het potentieel van hun eigen talent(en)? Weten ze wat de arbeidsmarkt allemaal voor hen in petto heeft? Jobs liggen vandaag blijkbaar voor het rapen. Maar het talent raakt maar moeilijk tot de juiste plek.

Wat is er aan de hand? En vooral… hoe kunnen we beter doen?

Het antwoord is lang niet zo zwart-wit. Daarom lanceerde het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) het initiatief Young Talent in Action (YTiA), een interactief platform waar de jongeren hun eigen talenten leren ontdekken. En hoe ze ermee aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt.

Die community van jonge talenten wil bruggen slaan tussen de verschillende spelers in de ‘wereld van werk’. Samen geven ze een inkijk in het reilen en zeilen op de nationale arbeidsmarkt voor jongeren: ze delen hun professionele en persoonlijke ervaringen, hun dromen en passies, maar ook hun twijfels en onzekerheden.

YTiA XXL: een dag om te investeren in je toekomst!

Om de twee jaar organiseert Young Talent in Action YTiA XXL’, een exclusief event voor leerlingen, studenten, ondernemers, starters en jonge ondernemers tussen 17 en 27 jaar. Helemaal gratis en met een uniek programma voor alle jonge talenten die in hun toekomst willen investeren. Een hele dag lang YTiA XXL in het hartje van de Belgische hoofdstad, op twee stappen van het Centraal Station.

Op YTiA XXL kunnen de jongeren speeddaten met CEO's en HR-verantwoordelijken van grote Belgische ondernemingen om hen te leren kennen en van gedachten te wisselen. Ze krijgen er ook een pak concrete informatie over de beroepen van de toekomst en er staan professionals en experten op het terrein klaar om op al hun vragen te antwoorden. Ze kunnen hun professionele vaardigheden aanscherpen in onze interactieve workshops (‘labs’), en zich laten inspireren door leeftijdsgenoten die hun parcours en verhalen delen tijdens inspirational talks’.

Bekijk hieronder de aftermovie van de 2017 editie.

play

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Louis
Adviseur bij VBO-FEB

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale