Menu Sluit menu
YTiA XXL Action Lab 'Attitudes sur le lieu de travail'

Attitudes op de werkvloer

in samenwerking met ART2WORK
Wanneer:
12:00 - 13:00 14:00 - 15:00
Taal: nl
Meer weten

Wim Embrechts is directeur van ART2WORK, een brouwerij van nieuwe professionele kansen voor jonge Brusselaars. Dagelijks werken zij met mensen aan hun persoonlijkheidsontwikkeling en soft skills om een plek te kunnen veroveren op de complexe arbeidsmarkt.

De voorbije tien jaar ontmoette Wim tal van deelnemers in uiteenlopende situaties: mensen die er maar niet in slagen om elke dag op tijd te komen, die zeer snel de schouders laten hangen en opgeven, die tot ‘s nachts zitten te gamen en zich dus de dag erna niet kunnen concentreren, die zich snel verstoppen als er taken worden verdeeld, …  

Hij moest zich telkens op een bepaalde manier opstellen om daarmee om te gaan en mensen te confronteren met wat bedrijfsleiders belangrijk vinden en hoe je je moet gedragen op het werk.

Tijdens de workshop worden tien zeer concrete ervaringen en situaties voorgelegd aan de deelnemers. Ervaringen en situaties waarmee Wim geconfronteerd werd tijdens zijn functie als directeur. Bij elke situatie moest hij een standpunt innemen: mensen straffen, stimuleren om het anders te doen of hen op andere gedachten brengen zodat hun gedrag en houding positief evolueren. Dat alles om ervoor te zorgen dat ze later gemakkelijker werk vinden, dat ze dat werk ook kunnen houden en dat ze zelfs kunnen opklimmen binnen een bedrijf. Sommige mensen zijn hardleers, anderen zitten meteen op het juiste spoor.

De deelnemers aan deze workshop moeten hun mening geven in een interactief spel. Ze worden in een specifieke situatie of ervaring geplaatst en moeten zich in de plaats stellen van de directeur. Welk standpunt neem jij in? Wat denk jij hierover? Wat accepteer je en wat is totaal onaanvaardbaar?

Er worden telkens vier mogelijke ‘standpunten’ beschreven, vier vakken op een groot spelbord. De deelnemers spelen gedurende één uurtje directeur en nemen een plaats in op het grote bord. Hoe zou jij met deze situatie omgaan? Welk standpunt zou jij innemen? Hoe zou jij je gedragen?

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Maxim
Zelfstandige ondernemer

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale