Menu Sluit menu
Action Lab BOZARAction Lab BOZAR "La mentalité de l'artiste : visite interactive de l'exposition Brancusi"

De mindset van de kunstenaar: interactieve rondleiding in de expo Brancusi

in samenwerking met BOZAR
Wanneer:
9:00 - 10:00 10:00 - 11:00 11:00 - 12:00 12:00 - 13:00 13:00 - 14:00 14:00 - 15:00
Taal: nl
Meer weten

EUROPALIA ROMANIA pakt uit met een prestigieuze tentoonstelling over de Roemeense kunstenaar Constantin Brancusi (1876-1957), de meest invloedrijke beeldhouwer van de twintigste eeuw. Het is de allereerste keer dat er in Brussel een expo aan Brancusi wordt gewijd. De laatste solotentoonstelling vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs.

Brancusi is een sleutelfiguur in de kunstgeschiedenis. Hij wordt een pionier van het modernisme genoemd.

De tentoonstelling brengt topstukken uit musea en privé-collecties van over de hele wereld bijeen. Verschillende stukken worden voor het eerst getoond, samen met werk van tijdgenoten (Duchamp, Modigliani, Man Ray e.a) en sculpturen van Rodin, bij wie Brancusi kort in de leer ging.

Tijdens de interactieve rondleiding verdiepen we ons in de creatieve mindset van de kunstenaar. We bekijken hoe hij zijn verbeeldingskracht gebruikte tijdens zijn zoektocht naar de ideale vormen voor zijn beeldhouwwerken. De BOZAR-gidsen zetten volop in op de persoonlijke beleving van de deelnemers. Ze nodigen hen uit om beelden te analyseren, kritisch na te denken en te argumenteren via groepsgesprekken en creatieve oefeningen.

Kunstbeleving is enorm verrijkend voor ieders persoonlijke ontwikkeling. Ze stimuleert creativiteit, empathie en verbeeldingskracht. Kunstenaars kunnen ons heel wat leren over het belang van creativiteit op de werkvloer. Als je creatief bent, bedenk je originele ideeën, oplossingen en methodes voor je werksituatie. Je kan je inleven in de situatie van anderen en je kan sympathie voelen voor mensen en groepen die iets verder van je afstaan.

Creativiteit is essentieel voor een tolerante, gezonde bedrijfscultuur met flexibele en open geesten.

Als je iets te zeggen hebt en zin hebt om te werken, neem een stuk steen – die vind je overal – en maak er iets mee met een hamer en een beitel.
Constantin Brancusi

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Maxim
Zelfstandige ondernemer

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale