Menu Sluit menu
Action lab Co-Vibes "Talent lab"

Ga op zoek naar jouw talenten en ontdek je ideale werkomgeving!

in samenwerking met CO-VIBES
Wanneer:
10:00 - 11:00 11:00 - 12:00 13:00 - 14:00 14:00 - 15:00
Zone:
Taal: nl
Meer weten

Net afgestudeerd, maar je weet niet goed wat nu? Al op zoek naar werk, maar je weet niet goed naar wat? Of ben je gewoon benieuwd naar wat jij te bieden hebt voor de arbeidsmarkt? Kom dan naar deze inspirerende workshop, ga op zoek naar jouw talenten en ontdek zo je ideale werkomgeving. 

In 60 minuten willen we je inspireren en verschillende handvaten meegeven waarmee je verder aan de slag kan. Zoals de naam van de workshop al doet vermoeden, staat ‘talent’ centraal. Samen gaan we op zoek naar jouw talenten en onderzoeken we hoe je die kan vertalen naar een stimulerende werkomgeving

Want talent is het nieuwe buzzwoord. Je wordt er tegenwoordig aan alle kanten mee om de oren geslagen. Helaas te vaak zonder recht te doen aan de definitie – wie kent niet de vacatures van recruiters waarin ‘talent’ wordt gezocht?!

Want in se betekent talent niets anders dan ‘waar je energie van krijgt’. Het kan dus ook verwijzen naar iets waarin je helemaal niet (!) goed bent. Het staat in schril contrast met competenties (of vaardigheden) die je worden aangeleerd. Een talent hebben voor Excel of voor social media kan dus helemaal niet. 

Wat is talent dan wel? Je kan talent hebben voor organiseren, structureren of concepten bedenken. In het eerste deel van onze workshop zoeken we waar jouw talenten liggen. Want vanuit je talent werken, betekent werken in je kracht. Het geeft je energie, prikkelt je motivatie en geeft je goesting om aan de slag te gaan.

In het tweede deel van de workshop hebben we het over de (professionele) context waarin je talenten het best tot ontplooiing komen. Hoe ziet die context eruit? Wat blokkeert je of geeft je net extra energie?  

Om dat alles te ontrafelen, werken we met creatieve formats waarin zelfkennis, leren van elkaar en ervaringsuitwisseling centraal staan. We doen dat aan de hand van visualisatie, intervisie en groepsopdrachten, waarbij de inzichten van andere deelnemers ondersteunend werken. Uiteraard geven we je ook een theoretisch kader mee, gebaseerd op de methodologie van Luk Dewulf.

Action Lab Co-vibes "Talent Lab"
Action Lab Co-vibes "Talent Lab"
Action Lab Co-vibes "Talent Lab"
Action Lab Co-vibes "Talent Lab"

Co-Vibes in drie alinea’s

Co-Vibes zet zich in om de arbeidskansen van (afgestudeerde) jongeren te verhogen. Hiervoor hebben we een talent-incubator ontwikkeld, waarbij jongeren via een versneld leerproces (incubator) haar of zijn talenten kan ontplooien. 

Onze talentincubator duurt zes maanden waarbij jongeren werkervaring op doen bij verschillende bedrijven en organisaties werken. Op die manier komen zij met diverse contexten in aanraking, waardoor zij hun talenten nog sneller leren herkennen en ontwikkelen. Tegelijkertijd krijgen jongeren een beter beeld van het type organisatie of bedrijf waar zij willen werken na Co-Vibes.

Het idee van onze talentgerichte benadering is in onze ogen dan ook multidimensionaal. Ten eerste halen mensen meer plezier uit hun werk, wanneer zij de dingen doen die zij leuk vinden. Hierdoor wordt ziekteverzuim verlaagd en burn-outs vermeden, halen mensen meer zingeving uit hun werk én behalen ze betere resultaten. En zo creëren we een win-win voor zowel jongeren als werkgevers. 

O.K., maar nu concreet!

De tewerkstelling bij Co-Vibes is dan wel een full-time commitment, maar geen full-time tewerkstelling (Huh?). Dat zit zo: gemiddeld werken onze jongeren ongeveer 2,5 dag in de week op hun projecten. Op die manier maken we ruimte voor talentontwikkeling en reflectie over het groeitraject dat ze bij ons volgen. Ook proberen we verantwoordelijkheden over de bedrijfsvoering te decentraliseren. 

Zo ligt de aanwerving van toekomstige jongeren volledig in handen van de huidige bende. Hetzelfde geldt voor de marketing en communicatie of de sales.

Daarnaast hebben we een grote focus op opleiding, waarbij een aantal skills aangeleerd wordt om de projecten te vergemakkelijken - uiteraard hebben we ook oog voor sollicitatietraining aangezien jongeren na 6 maanden bij ons vertrekken.  

Ook kennen wij een vaste dag, waarop iedereen naar kantoor komt en waarbij ervaringen worden uitgewisseld. Wij doen dit op onze eigen kenmerkende manier door gebruik te maken van intervisie-technieken, brainstormsessies of het gezamenlijk challengen van ideeën. Bij ons staat van elkaar leren dan ook centraal (kom dus vlug naar onze workshop ?)

Daarnaast willen we het eigenaarschap in onze eigen organisatie verhogen door grote evoluties van de bedrijfsvoering transparant te maken. Op die manier proberen we ook inzicht te geven in hoe een bedrijf werkt en wat er allemaal bij komt kijken om een bedrijf draaiende te houden. En stimuleren we dat jongeren zelf ideeën aanbrengen om Co-Vibes nog verder te doen groeien.

Als laatste wordt ook gewerkt aan het meer individueel traject van jongeren. Daarnaast biedt dit ook de ruimte om de meer onderliggende thema’s te challengen of problemen te bespreken waarvan de nood om dit in groep te doen niet aanwezig is of gewenst wordt. 

Wat na Co-Vibes?!

Leuk en aardig allemaal, maar na 6 maanden sta ik dus weer op straat?! In de afgelopen 4 jaar hebben we meer dan 60 jongeren mogen ontvangen die keihard aan zichzelf hebben gewerkt en veel van elkaar hebben geleerd! En meer dan 90% van deze jongeren vond kort na ons traject direct een job! Wil je meer weten over ons, of benieuwd naar onze succesverhalen? Schrijf je dan snel in!

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Louis
Adviseur bij VBO-FEB

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale