Menu Sluit menu
Action Lab A seat at the Table "Je lance mon propre projet"

Ik start mijn eigen project

in samenwerking met A Seat at the Table
Wanneer:
13:00 - 14:00 14:00 - 15:00
Taal: nl
Meer weten

Broed je op een leuk idee, maar weet je niet goed hoe je eraan begint? Ben je benieuwd hoe anderen het aanpakten? Wil je weten welk stappenplan je moet volgen om zo succesvol mogelijk te zijn? Dan ben je bij deze workshop op de juiste plek! 

Tijdens een 50 minuten durende workshop vertellen Youssef Kobo (A Seat at The Table) en Yana Smits (Girlsmode) hoe je met de juiste hands-on mentaliteit jouw project lanceert. We bekijken welke stappen zij als ondernemers namen om hun project op te starten, hoe ze klanten vonden die hun project deden groeien, hoe ze de juiste samenwerkingen vonden en hoe ze met een duidelijke strategie de toekomst tegemoet gaan. Zowel Youssef als Yana helpen ondernemers om binnen de businesswereld te groeien.

Youssef Kobo lanceerde vorig jaar A Seat At The Table. Een non-profitorganisatie die kansarme jongeren, studenten en jonge professionals in contact brengt met het Belgische en internationale bedrijfsleven. Via wekelijkse ronde tafels met CEO’s en captains of industry, exclusieve bedrijfsbezoeken, workshops rond beroepsvaardigheden en het faciliteren van stageplaatsen en jobs voor jong talent. A Seat At The Table leert jongeren hoe ze hun eigen opportuniteiten kunnen creëren. Het motto van de organisatie luidt niet voor niets ‘if they don’t give you a seat at the table, bring a folding chair’.

Yana Smits opende een coworkingplek voor ondernemende vrouwen in Antwerpen en helpt vrouwen om zich verder te ontwikkelen zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Beide zijn zonder twijfel sterk met elkaar verbonden. Door concrete plannen te maken en te begrijpen wat je valkuilen en talenten zijn, zorg je dat jouw project slaagt. Daarnaast proberen Yana en Youssef actief hun netwerk te vergroten om hun project op een organische en strategische manier uit te breiden.

Tijdens de workshop vertrekken we van de volgende vragen:

  • Hoe ziet het Belgisch ondernemerslandschap eruit? Wat zijn de cijfers, hoeveel bedrijven zijn er succesvol en hoe evolueren deze bedrijven?
  • Ik heb een idee, wat nu? Wat heb je nodig om te testen of jouw idee levensvatbaar is? Of je van een hobby ook echt een bedrijf kan maken?
  • Wat heb ik nodig om van een idee een plan te maken? Alle stappen die je nodig hebt om je plan concreet te maken en voor te bereiden op de markt.
  • Hoe overkom ik twijfels en angst? We proberen om te gaan met vragen als: ga ik dit wel kunnen?, ben ik wel goed genoeg om te ondernemen?
  • Wat zijn de handvaten en tools voor een goede opstart? Een project opstarten kan iedereen, maar welke factoren en tools zijn belangrijk om van je project een succesvolle activiteit te maken?
  • Hoe zit het met falen? Wat als het dreigt mis te gaan? Is falen altijd verkeerd of is het net het leerrijkste onderdeel van ondernemen?
  • Wat zijn de succesfactoren? Welke succesfactoren spelen mee in de lancering van jouw project? Hoe kan je die zelf ook voldoende inzetten?

Klinkt als iets waarover je graag meer wilt weten? Schrijf je dan in voor deze interactieve workshop!

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Louis
Adviseur bij VBO-FEB

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale