Menu Sluit menu
Action Lab Ustart "Tu veux entreprendre? Whats next?"

Je wil ondernemen; wat is de volgende stap?

in samenwerking met UStart
Wanneer:
11:00 - 12:00 12:00 - 13:00
Taal: nl
Meer weten

Het Belgische landschap voor student-ondernemers is de laatste zes jaar constant in verandering. Er is een groeiend aantal academische opleidingen gericht op ondernemerschap. Er zijn talloze incubatoren en start-up acceleratoren ontstaan. Er zijn nu specifieke administratieve statuten voor jonge ondernemers. En boven alles is er een aanzienlijke groei van jonge ondernemers.

Hoe vind je je weg in dit ecosysteem? Hoe maximaliseer je je kansen op slagen? Wat zijn de voordelen en welke voorzorgsmaatregelen moet je nemen?

UStart Belgium, het netwerk van Belgische studenten-ondernemersclubs, heeft al zijn tips en tricks verzameld in de ‘Student-Entrepreneur Guide’. Een essentiële bron van nuttige en noodzakelijke informatie voor jongeren die een eigen project willen lanceren.

Deze workshop ter gelegenheid van Young Talent in Action XXL laat je op een interactieve manier kennismaken met belangrijke thema's rond het oprichten van een bedrijf.

  • Statuut student-ondernemer: als student jonger dan 25 jaar profiteer je van gunstige fiscale en administratieve voorwaarden om als ondernemer aan de slag te gaan. Wat zijn die voordelen en aan welke voorwaarden moet je voldoen?
  • Incubatoren en acceleratoren voor start-ups: deze twee termen worden veel te vaak gebruikt en betekenen niet hetzelfde. Er zijn verschillende voorwaarden om deel te nemen, en ze bieden niet dezelfde middelen aan. Welke moet je kiezen en hoe moet je je voorbereiden? Bieden ze echt toegevoegde waarde?
  • Sociaal kapitaal en netwerken: er wordt vaak te veel aandacht besteed aan financieel kapitaal ten koste van sociaal kapitaal. Voor je ondernemersavontuur is het van cruciaal belang om je te omringen met de juiste mensen. Hoe begin je hieraan en hoe onderhoud je je adresboek?
  • Van crowdfunding tot risicokapitaalfinanciering: fondsenwerving is elke week in het nieuws. Maar achter elk financieringsbesluit zitten een zorgvuldige voorbereiding en een strategische uitdaging. Van 1.000 tot 150.000 euro, wat zijn de mogelijkheden voor een student en wat past het best bij jouw project?
  • Advies van succesvolle student-ondernemers.

Aan de hand van deze thema's geven we je alle informatie die nuttig is voor je toekomstige projecten. Dit is het resultaat van honderden ontmoetingen met serial entrepreneurs uit binnen- en buitenland, toegankelijk gemaakt voor studenten.

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Chase your dream

Word ook YTiA ambassador

Marthe
Studente psychologie

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale