Menu Sluit menu
Talk Isabeau Reynvoet

Isabeau Reynvoet

De ervaring plus één. Foute keuzes bestaan niet!
Wanneer:
10:20 - 10:40
Taal: nl
Meer weten

Een mooi diploma, een blitzcarrière als student-ondernemer en een eigen business. Het klinkt als een droom, maar makkelijk was en is het zeker niet. Beslissen vond ik als kind al moeilijk en kiezen blijft voor mij toch altijd een beetje verliezen. De voorbije jaren moest ik heel wat knopen doorhakken en stippelde ik stilaan mijn eigen pad uit. Willen of niet, ik werd een ervaringsdeskundige in het vak.

Tijdens mijn talk vertel ik je hoe ik mijn passie vond en hoe ik leerde dat foute keuzes niet bestaan. Je gaat naar huis met de goesting’ én een reeks concrete tips om zelf aan de slag te gaan.

Zeven jaar geleden stond ik voor de grote keuze: “wat ga ik studeren?”. Net als veel andere jongeren had ik geen flauw idee. Achttienjarigen die perfect weten wat ze met hun leven willen, ze zijn zeldzaam! En spoiler alert: ook heel wat twintigers, dertigers en zelfs zestigers blijven hiermee worstelen. Na veel wikken en wegen maakte ik een keuze, maar eens ik mijn diploma in handen had, ontdekte ik dat dit niet mijn weg was. Wat volgde was een zoektocht naar mezelf, mijn talenten en datgene waarvoor ik ’s ochtends met plezier het bed uitspring. Twee jaar, heel wat slapeloze nachten en moeilijke keuzes later heb ik die passie gevonden. Al is zo’n zoektocht natuurlijk nooit écht af. 

In mijn talk daag ik je uit om hetzelfde te doen. Om te zoeken, te experimenteren, geregeld eens stevig tegen de muur te lopen en weer door te gaan. Je eigen weg te vinden en niet bang te zijn om af en toe compleet van richting te veranderen. Met vallen en opstaan, maar vooral met de juiste mindset, een ondernemende mindset. Want leren is pivoteren en het is altijd ‘de ervaring plus één’.

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Kevin
Coördinator van de Internationale Commissie bij de Jeugdraad

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale