Menu Sluit menu
Sam Boribon, CEO de Frizby

Sam Boribon

Van consultant naar ondernemer
Wanneer:
10:00 - 10:20
Taal: fr
Meer weten

Een app ontwikkelen is de droom van heel wat ondernemers. Welnu, velen onder hen geven er de brui aan nog voor ze goed en wel geprobeerd hebben, omdat ze IT-kennis missen of bij gebrek aan startkapitaal. Zonder een van die twee slaagde Sam Boribon er toch in om de app Frizby op poten te zetten.

Tijdens zijn talk ontleedt hij de obstakels als beginnend ondernemer, en legt hij uit hoe je ook zonder programmeerskills een eigen app kunt maken.

Na zijn studies aan de ICHEC en zijn master in bedrijfsmanagement aan de LSM (Louvain School of Managemen), ging Sam aan de slag als consultant bij een van de ‘big four’ uit de sector. Tijdens de drie jaar dat hij daar werkt, komt hij op het idee voor zijn app. Hij besluit om zijn eigen bedrijfje op te richten, zonder de minste kennis van informatica of ervaring in ondernemen.

Ontslag nemen om een eigen zaak te beginnen is best angstaanjagend, de uitdagingen zijn legio. Met de juiste aanpak, én met advies van collega-ondernemers, is het evenwel best mogelijk om iets op de rails te zetten en de risico’s binnen de perken te houden.

Tijdens zijn talk snijdt Sam Boribon verschillende thema’s aan:

  • Wanneer start je met je bedrijf?
  • Hoe overleef je zonder inkomen?
  • Hoe ontwikkel je een app zonder kennis van programmeren?
  • Hoe vind je een vennoot? Welke steunmaatregelen bestaan er voor ondernemers?
  • Hoe haal je je eerste klanten binnen?
  • Hoe vind je investeerders?

Twee jaar geleden, tijdens de editie van Young Talent in Action van 2017, stond Sam Boribon nog aan de andere kant.

En jullie, waar staan jullie binnen twee jaar?

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Kevin
Coördinator van de Internationale Commissie bij de Jeugdraad

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale