Menu Sluit menu
Sacha Boutet & Brandon Tellier, oprichters van speedyOrders

Brandon Tellier & Sacha Boutet

Ter plaatse trappelen of vooruit willen en risico’s durven nemen, de keuze is aan jou!
Wanneer:
12:00 - 12:20
Taal: fr
Meer weten

Wanneer je je eerste bachelorjaar een paar keer overdoet aan de unief, dan heeft dat er vaak niet mee te maken dat de studies te moeilijk zijn. Wel integendeel, dikwijls heb je gewoon niet de juiste richting gekozen. Voor ze daar zelf achter kwamen, deden ook Brandon en Sacha hun bachelor. Ze veranderden van richting, en zelfs van universiteit. De juiste keuze maken is niet altijd evident en kost tijd … veel tijd. 

Op een moment dat veel van hun maten afstuderen en op zoek gaan naar werk, besluiten zij om gewoon zelf hun job te creëren. In deze talk doen twee jonge, bijzondere ondernemers hun verhaal en proberen ze jongeren te inspireren die moeite hebben om een studierichting te kiezen die bij ze past, of die aarzelen om de sprong te wagen als ondernemer.  

SpeedyOrders is het kindje van twee vrienden die elkaar al van kinds af kennen en op een dag besluiten om voor zichzelf te beginnen. Brandon is 24 jaar en een van de medeoprichters van speedyOrders. Wanneer hij in september 2017 de brui geeft aan zijn hogere studies, nadat hij in avondonderwijs zijn diploma bedrijfsmanagement en e-commerce had gehaald, stort hij zich helemaal op de oprichting van speedyOrders. Hij hecht immers enorm veel belang aan vrijheid, en volgens hem is er niets vrijer dan een ondernemer die zich ten volle smijt om een project tot stand te zien komen. “Met speedyOrders willen we verzekeren dat iedereen vrij is om eender wat, eender waar en op eender welk moment te laten leveren.”

Ook de 23-jarige Sacha richtte speedyOrders mee op. Zijn passie voor ondernemen fluisterde hem in om zijn studies stop te zetten en zich te focussen op dit mooie project. Eén ding waar hij al heel lang van overtuigd was, is dat hij zijn professionele keuzes helemaal vrij wil maken en al zijn energie wil kunnen stoppen in een project dat hem rechtstreeks aangaat. “Innovatie en de onafgebroken zoektocht naar nieuwe oplossingen zorgen ervoor dat SpeedyOrders me op mijn wenken bedient!”

Deze twee jonge mannen praten over de weg die ze hebben afgelegd sinds het moment dat het idee ontsproot aan hun brein, van het prille begin, over hun passage bij een incubator tot aan de lancering van hun dienst. Ze hebben ook een paar leuke anekdotes klaar over hun eerste contacten met andere spelers uit de grote ondernemerswereld, zoals bankiers, boekhouders en leveranciers.

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Louis
Adviseur bij VBO-FEB

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale