Menu Sluit menu
Talk David Antoine "Réussir sans diplôme"

David Antoine

Slagen zonder diploma
Wanneer:
14:40 - 15:00
Taal: fr
Meer weten

Nadat hij op zijn 13de gebeten wordt door de radiomicrobe, krijgt David Antoine op 16-jarige leeftijd de kans om te testen bij een lokaal radiostation. Die eerste ervaring duurt niet lang, maar hij komt snel weer op zijn pootjes terecht en wordt opgemerkt door NRJ. En zo komt het dat hij op 18-jarige leeftijd de jongste radiopresentator op een nationale radiozender wordt.

Zijn twee jaar bij NRJ doen een aantal deuren opengaan: “In mijn eigen programma hoorde ik op een dag dat ze op zoek waren naar tv-presentatoren. Naïef als ik was maakte ik mezelf wijs dat die casting de perfecte gelegenheid was om meisjes te ontmoeten. Ik stelde me kandidaat, was m’n eigen onnozele zelf en … werd teruggebeld.” Zo zet David Antoine zijn eerste stapjes in televisieland. Aanvankelijk verdeelt hij zijn dagen tussen televisie en radio. Een moordende, vaak onhoudbare combinatie. Uiteindelijk beslist hij dan ook om zijn radiodroom even op te bergen en zich te storten op een televisiecarrière, eerst bij RTBF en daarna bij RTL. 

Uiteindelijk belandt hij toch weer bij zijn eerste liefde, de radio, als presentator voor Radio Contact.

Los van zijn passie voor de radio heeft David Antoine ook geleerd om altijd een plan B te hebben. Het is ook daarom dat hij investeerde in een klein immokantoor en een restaurant in het noorden van Brussel overnam.

Op 21 oktober, tijdens zijn talk op Young Talent in Action XXL, vertelt David Antoine hoe je ook zonder diploma ergens kunt geraken, en hoe belangrijk het is om niet al je eieren in één mandje te leggen ?.

 

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Kevin
Coördinator van de Internationale Commissie bij de Jeugdraad

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale