Menu Sluit menu
Talk Davy Courteaux "Mon rêve ? Devenir riche en lançant ma boite !

Davy Courteaux

Mijn droom? Rijk worden van mijn eigen zaak!
Wanneer:
12:20 - 12:40
Taal: fr
Meer weten

Davy deelt zijn verhaal. Het verhaal van een gewone jongen uit de buurt die ervan droomde rijk te worden van zijn eigen zaak. Maar het omgekeerde gebeurde, en hij werd er allesbehalve rijk van. Toch gaf hij niet op. In zijn talk van 15 minuten antwoordt hij op de vraag: “Kan echt iederéén ondernemen?”

Davy is leerkracht van opleiding. In 2012 beslist hij om alles op te geven om deel te nemen aan het televisieprogramma ‘Starter!’ op de Franstalige zender RTBF, een realityprogramma over ondernemen. Het resultaat? Zijn eerste onderneming Foxi, een soort Ticketmaster voor ludieke activiteiten. Vervolgens richt hij Phenomen.be op, een communicatieagentschap dat hij in 2016 verlaat om te gaan touren met zijn ‘showference’ getiteld ‘Je Lance Ma Boîte’.

Vandaag is hij producer en presentator op Fun Radio. Zijn enige doel? Bewijzen dat álles mogelijk is.

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Chase your dream

Word ook YTiA ambassador

Marthe
Studente psychologie

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale