Menu Sluit menu
Talk Julie Volders & Theresa Van Peer

Julie Volders & Theresa Van Peer

Sociaal Ondernemerschap: reality check
Wanneer:
14:20 - 14:40
Taal: nl
Meer weten

Theresa en Julie zijn net terug van hun zes weken durende project in India en Oeganda in het kader van Academics for Development (AFD). Dit is een studentenorganisatie die ernaar streeft sociale impact te creëren aan de hand van sociaal ondernemerschap. Het doel van de projecten is om een sociale onderneming op te starten in samenwerking met de lokale gemeenschap.

Theresa werkte daarvoor samen met een lokale ngo rond toerisme ter ondersteuning van een opvangtehuis voor kansarme kinderen in Zuid-India.

Julie werkte met haar team rond plastiek management in Oeganda.

Hoewel ze zich beiden in totaal andere regio’s bevonden, ervaarden ze gelijkaardige obstakels op hun traject. Ze ondervonden dat de realiteit er vaak anders uitziet dan gepland. Ter plaatse leerden ze dat ondernemerschap veel flexibiliteit, ruimdenkendheid en creativiteit vergt. Ze kijken ernaar uit om hun ervaringen met andere jongeren te delen.

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Get in action!

Word ook YTiA ambassador

Samir
Student ingenieurswetenschappen

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale