Menu Sluit menu
Talk Jurgen Willems "Comment la police m’a façonné en tant qu’homme, citoyen, partenaire et père"

Jurgen Willems

Hoe de politie heeft me gevormd als mens, burger, partner en papa
Wanneer:
13:40 - 14:00
Taal: nl
Meer weten

17 jaar en schoolmoe, het noorden kwijt in een rigide onderwijssysteem… Maar één ding was zeker: Jurgen wil politieagent worden.

De graad van agent van politie heeft een cruciale rol gespeeld in zijn loopbaan. Het liet hem toe om zonder middelbaar diploma zijn eerste stappen te zetten binnen de organisatie, meer bepaald binnen de verkeersdirectie van onze hoofdstad.

Hij kreeg de kans om als sportieve jongeling deel uit te maken van de eerste generatie bikers (fiets) en kon voor het eerst proeven van de autonomie en de verantwoordelijkheid die hij miste op school. Dit waren de ingrediënten die Jurgen nodig had om zichzelf te ontdekken.

Nadien ging het snel. Na 3 jaar werd hij inspecteur en vond, nog steeds in Brussel, een nieuwe uitdaging binnen de functionaliteiten interventie en openbare orde. Hij kon binnen het domein openbare orde proeven van leidinggeven en ontwikkelde daarnaast een uitgesproken interesse voor internationaal politiewerk en meer specifiek het civiel crisisbeheer.

Vandaag is Jurgen hoofdinspecteur, docent binnen het korps en aan de politieschool en heeft hij één jaar gewerkt in Kosovo als adviseur en één jaar in Mali als trainer gemeenschapsgerichte politiezorg.

Tijdens zijn talk zal hij zijn gevarieerde loopbaan en uitdagingen presenteren. Jurgen wil de jongeren toelichten hoe de politie hem heeft gevormd als mens, burger, partner en papa. De nadruk zal liggen op de autonomie die je krijgt binnen de politie om je creativiteit ten volle te benutten en op het gevarieerde jobaanbod. Zo gevarieerd dat hij nog altijd geen tijd heeft gevonden om zijn allereerste droom te verwezenlijken: motorrijder worden bij de politie.

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Louis
Adviseur bij VBO-FEB

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale