Menu Sluit menu
Katrien Herdewyn "High Tech in High Heels"

Katrien Herdewyn

High tech in high heels
Wanneer:
9:40 - 10:00
Taal: nl
Meer weten

Volg je passie en je dromen. Het is een populaire wijze raad en een thema voor inspirational quotes. Maar wat is je passie? Wat zijn je dromen? Wat als je meerdere passies hebt? Of eigenlijk niet goed kan kiezen?

Tijdens haar studies had Katrien Herdewyn, oprichtster van het schoenenlabel Elegnano, niet echt een idee van wat ze uiteindelijk wou doen. Alleen van wat ze zeker niet wou doen. Dat veranderde toen ze de sprong waagde om een bedrijf op te richten. 

Als kind was Katrien geobsedeerd door schoenen en was schoenenverkoopster haar droomjob. Op de schoolbanken raakte ze gefascineerd door wiskunde, wetenschappen en technologie en specialiseerde ze zich uiteindelijk in nanotechnologie. Nanotechnologie speelt zich af op zeer kleine schaal. Veel bekende wetten van de fysica en chemie zijn anders op die schaal. Je kan iets dat enkele nanometers groot is niet voelen of zien, maar het is er wel en het kan macroscopisch waarneembare effecten hebben. 

 

Schoenen en nanotechnologie lijken op het eerste gezicht mijlenver van elkaar te liggen. Het enige gemeenschappelijke is dat ze allebei passies zijn van Katrien. Ze vormen de basis van haar huidige droomjob en de core business van Elegnano. Het bedrijf brengt designerschoenen met nanotechnologie op de markt, en helpt daarnaast andere bedrijven in Europa, Azië en de VS om design of mode met technologie te combineren.

Hoe verliep het proces van concept tot bedrijf? En zit de wereld te wachten op outside-the-box ideeën zoals dat van Katrien? Katrien deelt graag haar boeiende verhaal met jullie.

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Chase your dream

Word ook YTiA ambassador

Marthe
Studente psychologie

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale