Menu Sluit menu
Talk Laurence Bosquion : Travailler au sein de la police aérienne : missions, tâches et défis

Laurence Bosquion

Werken bij de luchtvaartpolitie: opdrachten, takenpakket en uitdagingen
Wanneer:
13:00 - 13:20
Taal: fr
Meer weten

Laurence Bosquion, 34 jaar, werkt als inspecteur bij de federale politie. Ze ging er op haar 23e aan de slag nadat ze als polyvalent medewerkster in een supermarkt had gewerkt.

In 2008 besloot ze de sprong te wagen en schreef ze zich in op de politieacademie in Namen. Ze slaagde voor de opleiding en deed haar eerste ervaring op in de lokale politiezone Haute-Meuse. Vervolgens werd ze gedetacheerd bij de luchtvaartpolitie in Charleroi. En daar werkt ze nog steeds. Haar voornaamste taken zijn interventies en grenscontroles uitvoeren en opvang voorzien.

Laurence legt ons vanuit haar eigen ervaring haarfijn uit wat de opdrachten, taken en uitdagingen van de federale politie zijn, in het bijzonder die van de luchtvaartpolitie. Ze vertelt ons ook waarom ze bij de politie ging, wat ze zoal heeft gedaan om de selectieproeven te doorstaan, en voor welke uitdagingen ze al kwam te staan in haar carrière. Bovendien toont ze ons dat carrière maken bij de politie echt kan, zolang je maar gemotiveerd en goed voorbereid bent.

 

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Louis
Adviseur bij VBO-FEB

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale