Menu Sluit menu
Talk Louis-Philippe Broze "L’entrepreneuriat : un moteur du changement sociétal"

Louis-Philippe Broze

Ondernemen, een katalysator voor maatschappelijke verandering
Wanneer:
10:40 - 11:00
Taal: fr
Meer weten

Ik ben een jonge ondernemer met een passie voor de MedTech-industrie.

Ik ben 24 jaar en heb eerst een tijdje handelsingenieur gestudeerd, maar die opleiding heb ik nooit afgemaakt. De roep van de gezondheidssector was te sterk. Het is ook daarom dat ik in 2017, samen met mijn vennoot Florian De Boeck, besloot om nog tijdens onze studies ons eigen bedrijfje op te richten in de MedTech-sector. En zo was Spentys geboren. Het opzet? 3D-geprinte orthopedische fixatiemiddelen zoals plaasters en braces heruitvinden. Zo willen we meespelen in deze wervelende sector en een echte impact hebben op het leven van patiënten en dus op onze samenleving. Intussen zitten we in heel Europa, en stond ik ook mee aan de wieg van andere projecten zoals UStart Belgium en RIFE.

Een van de hoofdredenen waarom Florian en ik onze eigen zaak startten, is de ambitie, de sterke wil om iets bij te dragen aan onze omgeving. We zien ondernemen dan ook als een perfecte manier om snel en duurzaam toegevoegde waarde te scheppen voor onze samenleving. In een tijd waarin almaar meer mensen hun leven zinvoller willen invullen, zien we een eigen project of onderneming als een middel van zelfverwezenlijking.

We zijn er stellig van overtuigd dat ondernemerschap een katalysator kan zijn voor een positieve kentering in onze samenleving. De maatschappelijke uitdagingen stapelen zich op, soms is het voor beleidsvormers moeilijk om de vele innovaties bij te houden en hun meerwaarde te benutten (zowel op technologie- als op dienstenniveau).

Ondernemers kunnen, door te innoveren, mee een antwoord bieden op die uitdagingen. Denken we bijvoorbeeld aan projecten zoals The Ocean Cleanup, Ecosia, Fairphone, Too Good To Go enz., stuk voor stuk initiatieven van ondernemers die echt iets willen betekenen voor onze samenleving. Maar evengoed kan die dynamiek geënt zijn op projecten met een socialere insteek, met een lokalere context. Een mooi voorbeeld daarvan is Zarafa, een Brusselse kinderkribbe die onder andere kinderen met een beperking opvangt.

Door te getuigen over onze prille ervaring willen we deze conferentie benutten om jullie ervan te overtuigen dat ondernemen een doeltreffend middel kan zijn om snel toegevoegde waarde te creëren voor onze maatschappij, daarbij voortgestuwd door de passie, de ambitie om iets te betekenen voor onze medemens. 

Talk Louis-Philippe Broze 1
Talk Louis-Philippe Broze 2
Talk Louis-Philippe Broze 3
Talk Louis-Philippe Broze 4
Talk Louis-Philippe Broze 5
Talk Louis-Philippe Broze 6
Talk Louis-Philippe Broze 7

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Get in action!

Word ook YTiA ambassador

Samir
Student ingenieurswetenschappen

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale