Menu Sluit menu
Talk Ludovic Chevalier "Comment entreprendre quand on a pas d’expérience et qu’on démarre dans la vie?”

Ludovic Chevalier

Ondernemen zonder werk- of levenservaring, hoe doe je dat?
Wanneer:
12:40 - 13:00
Taal: fr
Meer weten

De eerste stappen zetten in een nieuw project kan al snel een onoverkomelijke klus lijken, zeker als je ervaring mist en nog studeert. 

Ludovic Chevalier besloot om meteen na de universiteit zijn eigen bedrijf op te richten: Speaky. Hij deelt graag alle best practices en tools die hem hebben geholpen zijn project op poten te zetten. En dat project ... telt vandaag meer dan 4 miljoen gebruikers wereldwijd.

Van abstract idee naar heus bedrijf, met echte gebruikers of klanten, het is en blijft een uitdaging van formaat. Vaak zijn er heel wat denkbeeldige obstakels die je zelf opwerpt of die je omgeving je influistert, en die ervoor zorgen dat je niet altijd tot actie durft over te gaan.

Ludovic Chevalier richtte Speaky.com – een sociaal netwerk om al doende talen te leren – mee op toen hij de universiteitsbanken amper vaarwel had gezegd. Hij doet uit de doeken wat hem zoal geholpen heeft om zijn idee om te toveren tot een volwaardig bedrijf. Hij legt uit waar je op moet letten wanneer je plannen hebt en die tracht te verwezenlijken. 

Deze talk wil concrete tools aanreiken voor al wie graag mee in het grote ondernemersbad duikt.

Broeit er in je brein een idee voor een mooi project en weet je niet hoe of waar te beginnen, dan is deze talk helemaal op jouw maat!

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Kevin
Coördinator van de Internationale Commissie bij de Jeugdraad

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale