Menu Sluit menu
Talk Nicolas Primo “« N’ayez pas peur de sortir des sentiers battus & poursuivez vos efforts pour faire ce que vous avez vraiment envie de faire! »”

Nicolas Primo

Durf van de platgetreden paden af te gaan, durf te doen wat je echt wil doen!
Wanneer:
9:20 - 9:40
Taal: fr
Meer weten

Maak fouten, daar leer je uit. Verwacht niet dat één persoon je alles bijbrengt. Stel vragen aan je collega’s, kijk op internet. Rust nooit op je lauweren. Je kunt elke dag bijleren, je hele leven lang. Werk hard, je kan nooit hoog genoeg mikken ?

Toen ik 10 was, raakte ik via een vriend gebeten door informatica. Maar ik stootte al snel op het feit dat het op die leeftijd en in die tijd (het jaar 2000) quasi onmogelijk was om ergens een cursus webdevelopment te volgen. Ik dacht dat alleen een leerkracht me iets kon bijbrengen, en dus gaf ik het op.

De schoolbanken waren niet mijn ding. Mijn interesse doofde uit en ik stopte met de middelbare school. Eens volwassen wilde ik toch mijn universitaire droom waarmaken, maar natuurlijk kon ik me niet inschrijven zonder een diploma middelbaar onderwijs. En dus hervatte ik mijn middelbare studies. Dat was allesbehalve eenvoudig, maar ik slaagde.

Toch was ik ervan overtuigd dat studeren niets voor mij was. Niet dat het me aan talent ontbrak, maar de dagen waren niet actief genoeg voor mij.

 

En dan volgde ik de opleiding van mijn dromen. Ik trok voor 6 maanden naar Molengeek, en ik kon er maar niet genoeg van krijgen, de dagen vlogen er voorbij. Gelukkig boden ze me vervolgens een stage van drie maanden aan, en pas toen was ik echt in mijn element. Op het einde van mijn stage vonden ze bij Molengeek dat ik me voldoende bewezen had, en ze besloten om me aan te werven. 

Eindelijk had ik mijn plek gevonden, terwijl ik negen maanden eerder nog mentaal aan de grond zat, vast in een studie die me niet beviel. 

Op 21 oktober wil ik er zijn voor jongeren die in hetzelfde schuitje zitten zoals ik negen maanden voor mijn aanwerving. Ik ging van student naar stagiair. Van stagiair naar coach. En van coach naar coach manager. 

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Get in action!

Word ook YTiA ambassador

Samir
Student ingenieurswetenschappen

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale