Menu Sluit menu
Talk Sanne Vermeiren "Comment un état d’esprit “Agile” peut t’aider à trouver ta propre voie"

Sanne Vermeiren

Jezelf in vraag durven stellen om je eigen pad te vinden
Wanneer:
11:00 - 11:20
Taal: nl
Meer weten

Mijn talk focust op hoe een ‘agile’ mindset je helpt om je eigen pad te vinden. Op hoe belangrijk het is om jezelf in vraag te stellen en te durven veranderen.

De volgende concrete punten zullen aan bod komen: 

  • Wat kan je studeren om goed voorbereid te zijn op de toekomst? Op jobs die over tien jaar belangrijk zullen zijn, maar nu nog niet bestaan?
  • Het belang van levenslang blijven leren.
  • Van ‘wat kan ik vandaag’ naar ‘hoe goed ben ik in staat om nieuwe skills aan te leren’.
  • Het ‘fail-fast principe’: durf jezelf uit te dagen en leer uit je fouten.
  • Het belang van een netwerk, zelfs op jonge leeftijd.
  • Hoe de ‘agile’ manier van denken je kan helpen om je eigen weg te vinden.

 

Ik baseer me in mijn talk op mijn eigen ervaring. Vanuit een totaal andere achtergrond (marketing en economie) ben ik in de IT-wereld gerold, en ik besefte pas laat hoeveel misvattingen er bestaan over de IT-wereld. In het begin dacht ik ook dat IT’ers een weinig creatieve job hebben en niet erg sociaal zijn. Kortom, ik had erg stereotiepe beelden over IT. Ik was ervan overtuigd dat ik beter thuishoorde in een creatieve job, waarin ik me kan uitleven. Maar gek genoeg heb ik die job gevonden als analist voor een groot IT-project waarbij creativiteit en sociale vaardigheden toch elke dag zeer belangrijk zijn.

Vanuit die achtergrond wil ik jongeren aanmoedigen om eens over het muurtje te kijken, om hun vooroordelen in vraag te stellen en te ontdekken waar hun passie ligt.

Je moet eens over het muurtje durven gaan kijken om je eigen vooroordelen op de rooster te leggen en zelf te ontdekken waar je passie ligt.
Sanne Vermeiren, Inspirational speaker op YTiA XXL

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Chase your dream

Word ook YTiA ambassador

Marthe
Studente psychologie

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale