Menu Sluit menu
Talk Ségolène Jacmin "La complémentarité, la recette pour réussir dans l'entrepreneuriat"

Ségolène Jacmin

Een complementair duo, het perfecte recept om succesvol te ondernemen
Wanneer:
11:00 - 11:20
Taal: fr
Meer weten

Nadat ze twee jaar als consultant aan de slag was, besluit Ségolène Jacmin op een dag om het roer om te gooien, het heft in eigen handen te nemen en in het grote ondernemersbad te duiken. Gelukkig staat ze er niet alleen voor, tweelingzus Alexandra besluit om mee de sprong te wagen. En zo komt het dat FAÇON JACMIN boven de doopvont wordt gehouden, een kledingcollectie speciaal voor dames, volledig in denim.

Ségolène is een hippe onderneemster op zijn Belgisch.

Alexandra is de creatieveling/perfectionist, met een extreem oog voor detail.

Misschien deels omdat ze tweelingzussen zijn, maar toch vooral omdat ze elkaar mooi aanvullen, vormen ze een gesmeerde tandem. En die tandem, dat is de kracht achter FAÇON JACMIN.

FAÇON JACMIN is het levende bewijs dat ondernemen goed is, maar gewoon nog beter met z’n tweeën! Ségolène is een enorme adept van het idee dat je samen sterker staat, dat complementariteit in het ondernemerschap een enorme troef is. 

 

Hoewel je als ondernemer de beperkingen en codes doorbreekt die zo eigen zijn aan het bedrijfsleven, ben je toch ook vaak op jezelf aangewezen. Ségolène erkent dat het belangrijk is dat je verder kijkt dan de aanvankelijke charme van incubatoren. Ondernemen is een fulltime levensstijl, die hard werken, doorzettingsvermogen en energie vergt. En net om die reden koos Ségolène ervoor om de handen in elkaar te slaan met haar zus. Ze geven elkaar energie en inspiratie, ze motiveren elkaar. En vooral op moeilijke momenten is dat cruciaal. “Je kan zeggen dat we een beetje een koppel zijn”, voegt Ségolène er nog met een kwinkslag aan toe.

FAÇON JACMIN, dat is ook de unie van twee heel tegengestelde karakters, die samen een verfijnde cocktail vormen. Het is die complementariteit die de kracht van dit duo uitmaakt. Samen in een dergelijk project stappen en niet altijd op dezelfde golflengte zitten, het stelt je soms voor verrassingen. Toch is Ségolène ervan overtuigd dat je met twee meer weet dan alleen, op voorwaarde natuurlijk dat je alle twee anders denkt.

En tot slot laat FAÇON JACMIN een frisse wind waaien door de modesector. Binnen dat heel gesloten wereldje willen Ségolène en Alexandra vooral hun ervaring delen, transparant blijven, de voetjes op de grond houden en op hun manier ondernemen.

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Get in action!

Word ook YTiA ambassador

Angelika
Studente grafische vormgeving

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale