Menu Sluit menu
Talk Tjen Hang Chong " Pourquoi j’ai rejoint l’association « Bloedserieus » et pourquoi chaque don de sang compte!"

Tjeng Hang Chong

Waarom ik aan de slag ging bij ‘Bloedserieus’, en waarom elke bloeddonatie telt!
Wanneer:
13:20 - 13:40
Taal: nl
Meer weten

Het is tijdens haar studies aan de Universiteit Antwerpen dat de 24-jarige Tjeng Hang Chong besluit om aan de slag te gaan bij Bloedserieus. Ze stapt aanvankelijk in dit avontuur om persoonlijke redenen: een deel van haar familie lijdt aan thalassemie, een erfelijke bloedziekte die de aanmaak van hemoglobine (een eiwit dat zuurstof vervoert naar alle delen van het lichaam) afremt. Tegenwoordig is Tjeng Hang Chong vicevoorzitter van de vereniging.

Na de terroristische aanslagen in Brussel in 2016 namen de bloedvoorraden enorm toe, het was drummen tijdens de donatiemomenten. Vandaag is die massale mobilisatie quasi volledig stilgevallen. Veel mensen gaan ervan uit dat er wel iemand in hun plaats bloed zal doneren. Nochtans moet je weten dat 70% van de mensen in zijn leven weleens bloed nodig heeft, terwijl maar 3% doneert.

Met Bloedserieus wil Tjeng Hang Chong de volgende boodschap uitdragen: “Aarzel niet, help ons nu, wees je eigen held, jij maakt mee het verschil!” 

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Louis
Adviseur bij VBO-FEB

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale