Menu Sluit menu
Talk Zoé Vanden Bossche "Comment j’ai construit ma vie malgré les obstacles et les problèmes de santé"

Zoé Vanden Bossche

Hoe ik een leven opbouwde ondanks obstakels en gezondheidsproblemen
Wanneer:
13:20 - 13:40
Taal: fr
Meer weten

Zoé is leerkracht van opleiding. Ze is nieuwsgierig, gepassioneerd door lesgeven en legt makkelijk contact met jongeren. Studeren voor een job in het onderwijs is dus de logische volgende stap. Met haar diploma op zak zoekt ze 3 jaar lang naar werk. Tevergeefs. Omdat ze ook een erg beperkende handicap heeft, begint ze haar keuzes en haar professionele toekomst in vraag te stellen.

Ze wendt zich tot de vereniging ART2WORK die haar aan de hand van persoonlijke coaching helpt om die moeilijke periode te boven te komen en opnieuw in zichzelf te geloven.

Vandaag is Zoé heer en meester van verschillende projecten: ze schrijft en illustreert verhalen voor kinderen en volwassenen, ze geeft zwemles aan de allerkleinsten … In het water is ze absoluut in haar element, stiekem wil ze professionele zeemeermin worden. Zwemmen om anderen te amuseren, een beroep dat nog niet bestaat maar dat ze graag zou uitvinden.

Net als veel jongeren van haar leeftijd, was het platgetreden pad niks voor Zoé. Haar verhaal is er eentje van pieken en dalen en zal je inspireren om het beste van jezelf te geven. “Als zelfstandige aan de slag gaan en zelf mijn carrière uitbouwen is elke dag opnieuw een grote uitdaging. Maar ik ben heel trots op wat ik heb bereikt. Mijn geheim? Altijd blijven lachen!”

Zin in nog meer?

YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Kevin
Coördinator van de Internationale Commissie bij de Jeugdraad

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale