Menu Sluit menu
Febelfin, fédération du secteur financier

Banken in volle evolutie

"Leren stopt niet bij het diploma"
Wanneer:
9:00 - 15:00
Zone:
Taal: en
Meer weten

Febelfin, die naam zag je waarschijnlijk al eens voorbijkomen op TV of op de radio. Maar hoe goed ken je de ‘spreekbuis’ van de financiële sector?  Je komt wellicht elke dag in aanraking met een van de 88 banken die Febelfin vertegenwoordigt. Maar hoe sta je tegenover een job in de financiële sector?

Vandaag werken liefst 61.000 mensen in de wereld van de bank. Goed voor meer dan 5.000 kantoren verspreid over het land. Hun missie? Jouw dagelijks leven aangenamer maken. Dat doen ze met oog voor klimaat, technologie en samenleving. Met oog voor jouw kansen en risico’s. En met maatwerk voor alle leeftijden en voor ieders budget.

De meeste mensen die in de sector werken hebben een diploma hoger onderwijs (81,3%). Maar leren stopt niet bij het diploma. De wereld verandert snel – denk maar aan de digitalisering die een enorme impact heeft op de manier waarop banken zakendoen – en dus investeert de financiële sector zo’n 2,6% van alle personeelskosten in vorming. Een must om als sector met innovatieve oplossingen alle klantenprofielen te servicen. Maar ook voor jou. Febelfin is er immers van overtuigd dat ze de inzetbaarheid van hun medewerkers kunnen versterken door continu hun financiële, digitale en andere vaardigheden aan te scherpen.

Afwisselend en innovatief

Febelfin ontwikkelt samen met de banken een sociaal en transparant bankwezen. Innoveren betekent bijvoorbeeld duurzame beleggingen introduceren, diversiteit in het personeelsbestand stimuleren of ‘instant’ en continu mobiel betaalverkeer mogelijk maken. Want iedereen wil vandaag om het even waar en wanneer via zijn smartphone betalen. Toch?

Febelfin biedt daarnaast ook verschillende eigen diensten aan. Bijvoorbeeld voor wie van bank wil veranderen zonder rompslomp. Of een slapende rekening wil opzoeken, een huurwaarborg aanvragen, informatie zoekt in verband met een schuldsaldoverzekering die wordt geweigerd, … Zo zie je maar hoe divers en afwisselend een job in de banksector kan zijn.

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Chase your dream

Word ook YTiA ambassador

Marthe
Studente psychologie

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale