Menu Sluit menu
Creamoda, organisation professionnelle du secteur de l'habillement et de la confection

De mode van de toekomst? Die is Belgisch!

Advies, infosessies, belangenbehartiging … Creamoda doet het allemaal!
Wanneer:
9:00 - 15:00
Zone:
Taal: nl fr
Meer weten

Om kleding van Belgische makelij te promoten, kan de modewereld rekenen op Creamoda. De Belgische modefederatie verdedigt de belangen van haar leden via verschillende diensten.

Van confectie over sportkleding tot lingerie en werkkleding, Creamoda promoot Belgische kledij in al haar vormen. Op dit moment telt de Belgische modefederatie niet minder dan 116 leden, waaronder enkele bekende namen als Levi Strauss & Co., Mayerline en Van De Velde.

Creamoda biedt haar leden een brede waaier aan diensten om hun goede werking te garanderen. Ze geeft advies op maat, verdedigt de belangen van modebedrijven en beschikt over expertise in allerhande onderwerpen: kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid, sociaaleconomische en juridische zaken, communicatie, public relations … Daarnaast kan Creamoda rekenen op een uitgebreid netwerk van ondernemingen en handelspartners waar de leden tijdens tal van evenementen doorheen het jaar een beroep op kunnen doen.

Speciale aandacht voor jongeren

En dat is nog niet alles! Creamoda zet haar deuren ook open voor jonge modeondernemers. In samenwerking met het IVOC (opleidingsfonds van de Belgische mode- en confectie-industrie) richtte Creamoda Young Patterns op. Binnen dat project gaan we op zoek naar jongeren die in de kledingsector willen werken. Tegen 2025 zal ongeveer 75% van de actieve werknemers uit generaties Y en Z komen. Om de arbeidsmarkt een nieuwe impuls te geven, wil Young Patterns modebedrijven helpen te investeren in werknemers jonger dan 26, door ze aan te werven en op te leiden. Waarom dat zo belangrijk is? Omdat er een nieuwe, enthousiaste, creatieve en innoverende generatie staat te popelen om de arbeidsmarkt te veroveren!

Spreekt de Belgische modewereld jou aan? Meer info vind je op de websites van Creamoda en Young Patterns: https://www.creamoda.be/nl/ & http://www.youngpatterns.com/

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Get in action!

Word ook YTiA ambassador

Samir
Student ingenieurswetenschappen

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale