Menu Sluit menu
AFD-AFT, ensemble pour le CleanTech Challenge

De technologische vooruitgang ten dienste van een duurzamere maatschappij

Twee Belgische studentenverenigingen nemen deel aan een wedstrijd van de London Business School
Wanneer:
9:00 - 15:00
Zone:
Taal: nl fr
Meer weten

Academics for Development (AFD) is een studentenorganisatie die sociaal ondernemerschap promoot en studenten aanzet om zelf sociaal ondernemend te zijn. Bij sociaal ondernemerschap wordt er naast winst ook een impact op onder andere de samenleving en het milieu nagestreefd. Door het jaar heen worden verschillende events rondom duurzaamheid en sociaal ondernemerschap voor studenten georganiseerd. Daarnaast verzorgt het Brightminds-programma 1 keer per week een workshop sociaal ondernemerschap en krijgen studenten de mogelijkheid om projecten in het zuiden zes weken ter plaatse uit te werken. Meer informatie over de activiteiten van Acedemics for Development vind je op www.afdimpact.org.

Academics for Technology (AFT) Leuven is een organisatie voor en door studenten. AFT heeft als doel om studenten te introduceren tot belangrijke technologieën en om hen te stimuleren om de smaak van technologie-gedreven ondernemerschap te pakken te krijgen, een fundamentele vaardigheid in de hedendaagse economie. Door het organiseren van Evenementen, Workshops en Trips kunnen de deelnemers hun interesses ontdekken en krijgen ze de mogelijkheid om zichzelf uit te dagen. AFT geeft studenten de mogelijkheid om in contact te komen met ondernemers en professionals uit de IT en hightech sector om zo de eindeloze professionele mogelijkheden die de sector te bieden heeft te tonen. Op deze manier creëert AFT een platform waar ondernemende studenten samen komen om inzichten te krijgen, hands-on ervaring en kennis op te doen om ideeën en opportuniteiten te volgen.

AFD en AFT zullen op Young Talent in Action XXL samen een stand bemannen waar ze studenten kennis laten maken met de CleanTech Challenge. Dit is een internationale ondernemingswedstrijd, georganiseerd door de London Business School. Groepen over de hele wereld kunnen hier hun idee presenteren dat technologische innovatie gebruikt om duurzaamheid in de maatschappij te verhogen. Academics for Development en Academics for Technology slaan hierbij de handen in elkaar om de Belgische afgevaardigde te selecteren en te begeleiden naar de internationale finale.

Er zal een interactieve sessie rond de CleanTech Challenge worden georganiseerd, waar studenten meer te weten komen over de visie van het project. De studenten zullen hier verschillende maatschappelijke problemen voorgeschoteld krijgen, waarop zij een oplossing moeten vinden door ze te matchen aan een CleanTech-onderneming. Daarnaast krijgen de studenten de mogelijkheid om in gesprek te gaan om zo antwoorden te krijgen op al hun vragen.

CleanTech Challenge © 

CleanTech Challenge

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Maxim
Zelfstandige ondernemer

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale