Menu Sluit menu
Assuralia, Union professionnelle des entreprises d’assurances

Verzekeraar, een beroep met toekomstperspectief

Assuralia breekt een lans voor de toekomst van het vak
Wanneer:
9:00 - 15:00
Zone:
Taal: nl fr
Meer weten

In België worden de belangen van binnen- en buitenlandse verzekeringsmaatschappijen die actief zijn op ons grondgebied behartigd door Assuralia, aan de hand van vijf dienstverlenende opdrachten vastgelegd door de federatie.
 

Assuralia, ook wel de Beroepsvereniging van de Verzekeringsondernemingen, vertegenwoordigt nagenoeg alle verzekeringsmaatschappijen die actief zijn op de Belgische markt. Het komt erop neer dat de federatie maar liefst 99% van het incasso in de schadeverzekeringen (en iets minder in dat van de levensverzekeringen) vertegenwoordigt.
Om haar opdracht naar behoren te vervullen, legde Assuralia vijf dienstverlenende opdrachten vast:

  • vertegenwoordiging
  • coördinatie
  • studie en overleg
  • informatie en bewustmaking
  • opleiding

Een tekort betekent opportuniteiten

De huidige demografische ontwikkelingen hebben ingrijpende gevolgen. Vooral het Europese verzekeringswezen voelt het effect van de omgekeerde leeftijdspiramide. Uit een studie naar aanleiding van een gezamenlijk project van de Europese sociale partners voor de verzekeringssector blijkt dat de gemiddelde werkleeftijd toeneemt en zachtjesaan opschuift richting pensioenleeftijd. Hoe kunnen we die trend ombuigen? Door nieuwe, jonge talenten aan te trekken, een garantie op duurzaamheid, kwaliteit en diversifiëring van het personeelsbestand. Heel wat stakeholders hebben hun rekruteringsstrategie en interne werking dan ook in die zin bijgestuurd. Enkele van de nieuwe aspecten van de professionele loopbaan die naar voren komen in die innoverende aanpak zijn:

  • een beter evenwicht tussen werk en privéleven;
  • continu en levenslang leren;
  • gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.

Kortom, de verzekeringssector biedt de nodige perspectieven voor jongeren die in de arbeidsmarkt stappen. Meer weten over Assuralia? Ga dan naar hun website: https://www.assuralia.be/nl/home.

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Get in action!

Word ook YTiA ambassador

Angelika
Studente grafische vormgeving

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale