Menu Sluit menu
essenscia, federatie van de chemische industrie en life sciences

Your Future Starts Here

Innovatie en technologie ten dienste van ieders levenskwaliteit
Wanneer:
9:00 - 15:00
Zone:
Taal: nl
Meer weten

Met 62.000 werknemers en een veelvoud aan indirecte werkgelegenheid is de sector van de chemische industrie en life sciences een fundamentele pijler van onze welvaart en duurzame toekomst. Toch zoekt de sector nog altijd 1.500(!) nieuwe medewerkers om haar innovatietempo en duurzaamheidsstreven op peil te houden. Interesse?

De chemie en life sciences zijn essentieel voor de duurzame ontwikkeling van onze planeet. essenscia is een innovatiegedreven en hoogtechnologische sector die cruciaal is voor de ontwikkeling van nieuwe producten, toepassingen en diensten die een antwoord bieden op de grote, wereldwijde uitdagingen, zoals de energiebevoorrading en het klimaat. De sector vormt dus minder het probleem dan wel deel van de oplossing en is een belangrijke sleutel tot een duurzame toekomst en de continue verbetering van ieders levenskwaliteit.

Chemie en life sciences moet je lezen in de ruime zin van het woord. essenscia behartigt de belangen van meer dan 720 bedrijven die actief zijn in de chemie, kunststoffen, farma en biotech. Samen zijn die goed voor een export van 4,5 miljard euro en dus uitermate belangrijk voor de Belgische economie die vooral leeft van de uitvoer.

Geef jongeren alle kansen

Essenscia gaat er prat op dat de sector jobkansen biedt voor technisch en wetenschappelijk talent van alle slag en soort, hoogopgeleid of lager geschoold. Het aanbod is zo uitgebreid dat veel jongeren vaak niet beseffen dat ze ook met hun talent in de sector aan de slag kunnen. Om hen het potentieel te helpen ontdekken, organiseert essenscia met de regelmaat van de klok opendeurdagen  ‘Your Future Starts Here’. Het spreekt voor zich dat jongeren met een STEM-opleiding (Science, Technology, Engineering, Mathematics) een streepje voor hebben. Deze studies bieden immers veel kansen op een boeiende job waarmee je volgens essenscia een groot verschil kunt maken in onze maatschappij.

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Kevin
Coördinator van de Internationale Commissie bij de Jeugdraad

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale