Menu Sluit menu
Fevia, fédération de l'industrie alimentaire

Zonder talent geen eten op tafel

36 vacatures per dag in de voedingsindustrie
Wanneer:
9:00 - 15:00
Zone:
Taal: nl
Meer weten

Liefst 92.000 mensen werken in de Belgische voedingsindustrie. Daarmee is de sector een van de grootste werkgevers van ons land. Tegelijk is ‘voeding’ een van de meest innovatieve sectoren. Nieuwe trends – de vraag naar meer plantaardige voeding, voeding op maat, circulair ondernemen en de digitalisering – stuwen de bedrijven vooruit. Hun nood aan dynamisch en creatief talent is groot. Die zoektocht ondersteunen staat bovenaan de agenda van Fevia, de federatie die de belangen van de voedingsindustrie behartigt.

Iedere dag komen er 36(!) vacatures bij in de voedingsindustrie. De teller staat gemiddeld op 1.500 openstaande jobs. Fevia vertegenwoordigt 26 sectoren (vlees-en groenteverwerking, biologische voeding, dranken, … ) of zo’n 700 bedrijven. Haar missie? Bijdragen tot een sterke, competitieve en duurzame voedingsindustrie. En meer dan ooit hoort daarbij: het vinden en warm maken van het juiste talent voor al die bedrijven. Daarom organiseert Fevia jaarlijks tal van evenementen om de troeven van de sector te promoten bij het jong aanstormend talent.

Voeding is hip en hightech

Voeding is een heel uitdagende sector, en voortdurend in beweging. Nieuwe trends, nieuwe regels en steeds nieuwe verwachtingen maakten de sector tot een van de meest geavanceerde en hightech omgevingen. Maar weinig jongeren weten dat big data bijvoorbeeld essentieel zijn om de voedingsproductie en de productieprocessen correct aan te sturen. Of dat gepersonaliseerd voedsel voor pakweg mensen met een allergie veel labowerk vereist. Anders gezegd, de tijd dat voedsel verwerken gelijkstond met het vullen van conserven is lang, lang voorbij. Die boodschap overbrengen via Evenementen als ‘Food At Work Students Awards’, ‘Students Meet CEO’ en ‘Food At Work Days’ is maar een van de dagelijkse uitdagingen voor Fevia. Anderzijds is het van even groot belang dat de huidige medewerkers voortdurend worden bijgeschoold en opgeleid zodat ze bijblijven met de digitale transitie.

Door die technologische en digitale (r)evolutie is het meer dan logisch dat de sector vooral op zoek is naar technische profielen. Jongeren uit een STEM-opleiding (Science, Technology, Engineering, Mathematics) zijn hun gewicht in ‘goud’ waard. Maar ook creativiteit en ‘goesting’ zijn waardevolle en gegeerde vaardigheden om in te kunnen spelen op de trends die de toekomst van de sector bepalen. Op Fevias “Food At Work Students Award” bijvoorbeeld wedijveren studententeams met elkaar om de meest innovatieve en duurzame voedingsproducten te ontwikkelen. Dat is fun, maar tegelijk staan ze mee aan de basis van onze voeding van morgen. De ideale opstap voor een carrière in de voedingsindustrie!

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs
YTiA XXL Speeddates

A date with your destiny

Ontmoet meer dan 100 bedrijfsleiders (CEO’s) en HR-verantwoordelijken tijdens een exclusieve speeddate! Binnen een beperkte tijd krijgen jullie de mogelijkheid om kennis te maken in een informele context. Ontdek onze twee formules: speeddates in groep (exclusief voor klassen/scholen) en individuele speeddates.Let op, tijd vliegt heel snel voorbij!

Kies je speeddate(s)

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Kevin
Coördinator van de Internationale Commissie bij de Jeugdraad

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale