Menu Sluit menu
Bernard Gilliot, Président de la FEB

Bernard Gilliot

VBO-FEB
Wanneer:
13:42 - 13:54 14:06 - 14:18
Zone:
Taal: nl
Meer weten

Bernard Gilliot studeerde in 1980 af als industrieel ingenieur elektrotechniek aan het ECAM, en behaalde in 1993 ook een diploma aan de UCL Business School. Hij begon zijn loopbaan in 1980 bij Tractebel Engineering in Brussel, waar hij als ingenieur-ontwikkelaar de elektrische netwerken en transportsystemen moest controleren. Tussen 1997 en 2002 is Thailand tijdelijk zijn nieuwe thuis. Hij schopt het er in 1999 tot CEO van PRO-EN Ltd. Van 2005 tot 2012 is hij managing director van Technum-Tractebel S.A./N.V. In juni 2012 wordt Bernard Gilliot dan benoemd tot uitvoerend vicevoorzitter van Tractebel Engineering. In die functie staat hij in voor de wereldwijde strategie en marketing. Sinds januari 2016 is Bernard Gilliot CEO van Tractebel Engineering (ENGIE) en lid van het uitvoerend comité, bevoegd voor de ontwikkeling van de business, fusies en overnames en key account management op wereldwijde schaal.

Sinds 2009 is hij voorzitter van ORI, sinds 2014 lid van het uitvoerend comité van het VBO en sinds 2015 lid van de raad van EFCA. In maart 2017 werd hij benoemd tot voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Maxim
Zelfstandige ondernemer

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale