Menu Sluit menu
Marc De Mesmaeker, commissaire général de la Police Fédérale

Marc De Mesmaeker

Federale Politie
Wanneer:
11:06 - 11:18 11:18 - 11:30 11:30 - 11:42
Zone:
Taal: nl
Meer weten

De commissaris-generaal van de Federale Politie, Marc De Mesmaeker, zal met je zijn ervaring delen. Hij treedt toe tot de Koninklijke militaire school en vervolgens tot de Koninklijke Rijkswachtschool in het begin van de jaren ’80 en behaalt een Master in de criminologie (1983) en vervolgens een Master in de rechten. Hij studeert af met de grootste onderscheiding en sleept de Prijs René Marcq in de wacht op het einde van zijn cursus aan de VUB (1991). Zijn loopbaan vangt aan in het Mobiele groep te Wilrijk. Vervolgens neemt hij academische politionele verantwoordelijkheden op zich, waarna hij  Directeur van de juridische dienst van de Rijkswacht wordt en nadien van de Federale Politie. In 2008 wordt hij benoemd tot veiligheidsadviseur van de Minister van Binnenlandse Zaken. In 2011, krijgt hij de functie van directeur-generaal van het Administratief en Technisch Secretariaat van Binnenlandse Zaken (SAT). Hij heeft alzo  zeven opeenvolgende Ministers van Binnenlandse Zaken gediend. Marc de Mesmaeker is de auteur van een groot aantal referentiedocumenten voor de politie. Sinds 2018 oefent uit hij de functie van commissaris-generaal van de Federale Politie.

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs

Bring your passion

Word ook YTiA ambassador

Kevin
Coördinator van de Internationale Commissie bij de Jeugdraad

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale