Menu Sluit menu
Robert De Mûelenaere, CEO de la Confédération construction

Robert De Mûelenaere

Confederatie Bouw
Wanneer:
10:30 - 10:42 10:42 - 10:54 10:54 - 11:06
Taal: nl
Meer weten

"De bouw, de grootste werkgever van het land, heeft een enorme behoefte aan talent. Hij is solutionprovider. Vooor huisvesting. Ten dienste van het klimaat. Ten dienste van de mobiliteit. Ten dienste van de economische omschakeling. In het licht van een grote technologische omwenteling biedt de bouw jongeren grote carrièremogelijkheden: ingenieurs, managers, informatici, calculators, maar ook: werfleiders, dakdekkers, timmerlieden, elektriciens, maar ook: advocaten, accountants, human resources managers. Het is dus zowel een kans als een plicht voor onze organisatie om deel te nemen aan het VBO-initiatief Young Talent In Action."

Robert de Mûelenaere begon zijn professionele carrière aan de Brusselse balie als licentiaat in de rechten aan de UCL, afgestudeerd in zee- en luchtvaartrecht aan de ULB en met een speciaal diploma vennootschapsbelasting aan de HEC St.-Louis. Tussen 1982 en 1988 was hij ook Opdrachthouder op het kabinet van ministers van Economische Zaken voor het mededingingsbeleid en de handelsregulering. In 1992 ging hij aan de slag bij de Confederatie Bouw, een organisatie die 16.000 bedrijven verenigt die actief zijn in alle sectoren van de bouw en de burgerlijke bouwkunde en waarvan hij sinds 1997 Gedelegeerd bestuurder is. In die hoedanigheid maakt hij deel uit van de bestuursorganen van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw (WTCB) en van Seco, dat de technische inspectie van gebouwen in België uitvoert. Hij was voorzitter van het Fonds voor de Bestaanszekerheid van de Bouw en is vice-voorzitter van het Pensio B-pensioenfonds. Hij is tevens Gedelegeerd bestuurder van het ondernemingsloket Formalis. Hij zet zich in voor bedrijfsmecenaat en Corporate Social rRsponsability en is in die hoedanigheid de initiatiefnemer van de Aedificas Foundation.Robert de Mûelenaere is lid van het Beheerscomité van de sociale zekerheid, was lid van het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) en is bestuurder van Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

Als je in de spiegel van je carrière kijkt, realiseer je hoeveel je te danken hebt aan de juiste ontmoetingen met de juiste mensen op het juiste moment. Het is dan ook mijn verantwoordelijkheid om een beetje terug te geven van wat ik heb ontvangen en het initiatief Young Talent In Action biedt mij de grote kans om dat te doen.
Robert De Mûelenaere, CEO van Confederatie Bouw

Zin in nog meer?

foto 1

Wie zijn onze sprekers?

Carrièretijgers, jongeren met passie, cultuurwizards, influencers … Met 30 zijn ze. Elk brengt zijn of haar eigen sprankelend verhaal tijdens een 'Inspirational Talk' van 15 minuten. Legt zijn ziel bloot. Haar traject. Over de roem, het succes, hun falen-en-weer-opstaan, de slapeloze nachten, ruwe kantjes, …

Laat je inspireren. Geef je goesting een boost. Stel je vraag.

Wie zijn onze sprekers?
YTiA XXL Jobs of the future

Discover where you will work in the future

Zin om privacyconsulent of Skypetrainer te worden. Bedrijfsdesorganisator of dronepiloot misschien? Zegt stadsherder annex verticale tuinier je wat? Digitale leven-en-doodmanager of nanomedicus?

Grote kans dat de job die jij binnen tien jaar zal doen, vandaag nog niet is uitgevonden. YTiA XXL geeft tientallen sectoren (voeding, telecom, chemie, finance, interim, …) een corner waar ze kunnen uitpakken met hun beroepen van de toekomst. Aan jou om ze te ontdekken.

Wat wil jij worden?
YTiA XXL Action Labs

Crafting your future

Op je luie kont zitten? Niks van. Actie! Ontdek het belang van de ‘21st century skills’ met onze Action Labs! Soft skills, digitale vaardigheden of ondernemerschap: je hebt ze in alle soorten en maten! Schrijf je in voor een lab … of twee … of drie?

Alles over onze labs

Get in action!

Word ook YTiA ambassador

Angelika
Studente grafische vormgeving

Partners

Young Talent in Action is brought to you by following partners

Federale Politie-Police Fédérale